workshop

Modellen & Metaforen

Abstracte informatie in beeld

Hoe breng je abstracte informatie op een heldere manier in beeld, als je kennis en inzichten met elkaar wil delen? We worden dagelijks overspoeld door allerlei visuele communicatie zoals grafieken, picto’s, schema’s, symbolen, kaarten en metaforen.

grafiek info tekentaal infographic

Informatie in beeld

Tijdens deze workshop maak je op een laagdrempelige manier kennis met het in beeld brengen van data en metaforen. We onderzoeken samen wat de waarde en de toepassingen zijn in de lespraktijk en hoe je leerstof hiermee kunt verrijken.

Je leert hoe je met de klas ruwe data verzamelt en verwerkt. En hoe je a.h.v. Visuele Storytelling vervolgens deze abstracte informatie vormgeeft, zodat het anderen in staat stelt er betekenis aan te geven.

Leren met metaforen

Metaforen

Een metafoor is een beeldspraak, die je kunt inzetten om informatie te verhelderen en op een begrijpelijke manier te delen.
m.b.v. Tastbare objecten en door het toevoegen van een verhaal en emoties wordt de Verbeelding en Abstract Denken gestimuleerd. Hierdoor wordt nieuwe leerstof beter begrepen, opgeslagen en verankerd in het brein. In deze workshop leer je verschillende vormen van metaforen ontwerpen en toepassen in de praktijk.

Voor wie?

Voor onderwijsprofessionals in PO (midden- en bovenbouw) en VO.
Er is ruimte voor eigen onderzoeksvragen, passend bij de ontwikkelingsfase van de groep.

Nieuwsgierig geworden?

In de loop van dit of volgend schooljaar zal deze workshop worden ingepland. Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Als je de specifieke workshop(s) aanvinkt, sturen we je een persoonlijk bericht als de datum hiervan bekend is.

Aanbod op maat

Onze workshops en de training zijn ook landelijk en als teamsessie te volgen. Heb je hierover vragen, of wil je overleggen? Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak.