workshop

Van ruwe Data naar Kennis

Visualisatie van abstracte informatie

Hoe breng je ruwe data en abstracte informatie op een heldere manier in beeld, als je kennis met anderen wil delen? We worden dagelijks overspoeld door allerlei visuele communicatie zoals grafieken, picto’s, schema’s, symbolen, taartdiagrammen en kaarten.

grafiek info tekentaal infographic

Kennis in beeld

Tijdens deze workshop maak je op een laagdrempelige manier kennis met datavisualisatie en infographics. We onderzoeken samen wat de waarde en de toepassingen zijn in de lespraktijk en hoe je leerstof hiermee kunt verrijken.

Je leert hoe je met de klas ruwe data verzamelt en verwerkt. En hoe je a.h.v. Visuele Storytelling vervolgens deze abstracte informatie vormgeeft, zodat het anderen in staat stelt er betekenis aan te geven.

Voor wie?

Voor onderwijsprofessionals in PO (midden- en bovenbouw) en VO.
Er is ruimte voor eigen onderzoeksvragen, passend bij de ontwikkelingsfase van de groep.

Nieuwsgierig geworden?

In de loop van dit of volgend schooljaar zal deze workshop worden ingepland. Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Als je de specifieke workshop(s) aanvinkt, sturen we je een persoonlijk bericht als de datum hiervan bekend is.

Aanbod op maat

Onze workshops en de training zijn ook landelijk en als teamsessie te volgen. Heb je hierover vragen, of wil je overleggen? Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak.