workshop

Metaforen in de klas

Metaforisch denken en leren

Een metafoor is een beeldspraak, die je kunt inzetten om informatie te verhelderen en op een begrijpelijke manier te delen.

Leren met metaforen

m.b.v. Tastbare objecten en door het toevoegen van een verhaal en emoties wordt de Verbeelding en Abstract Denken gestimuleerd. Hierdoor wordt nieuwe leerstof beter begrepen, opgeslagen en verankerd in het brein. In deze workshop leer je verschillende vormen van metaforen ontwerpen en toepassen in de praktijk.

Voor wie?

Voor onderwijsprofessionals in PO (midden- en bovenbouw), VO, MBO en HBO. Er is ruimte voor eigen onderzoeksvragen, passend bij de ontwikkelingsfase van de groep.

Nieuwsgierig geworden?

Deze workshop wordt in de loop van 2019-2020 ingepland. Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Als je de specifieke workshop(s) aanvinkt, sturen we je een persoonlijk bericht als de datum hiervan bekend is.

Aanbod op maat

Onze workshops en de training zijn ook landelijk en als team te volgen. Heb je hierover vragen, of wil je overleggen? Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak.