Onze kern

Ilka Deltrap is de drijvende kracht achter Sketch out Loud. Opgeleid als 1e graads docent beeldende vorming en Visual Design, begon haar avontuur als jonge ondernemer, leraar en visueel ontwerper in Antwerpen. Sindsdien volgt zij een boeiend zigzagpad langs deze drie domeinen. Ondernemerschap, Onderwijs en Ontwerp. De kern van al haar activiteiten is het prikkelen van nieuwsgierigheid en het ontwikkelen van een onderzoekende, creatieve en ‘playful’ mindset.

Ons team

Sketch out Loud bestaat uit een creatief team van zelfstandigen en samenwerkende partners. Wij ontwikkelen onze projecten samen met educatieve organisaties, scholen, leraren, leerlingen en studenten, om Creatief denken een vaste plek te geven in het onderwijs.

Onze missie

We willen prikkelen. Ogen openen. We willen nieuwsgierigheid en ons aangeboren Creatieve Vermogen weer laten voelen en ervaren. Het is onze missie de ontwikkeling van Creativiteit en Verbeelding een belangrijke plek te geven in het onderwijs. Vakoverstijgend en als vast onderdeel van het curriculum. Daarvoor hebben we rolmodellen nodig. Creatieve onderwijsprofessionals die op hun beurt weer prikkelen en ogen openen.

Ons onderzoek

Sinds 1998 verdiepen we ons intensief in o.a. ‘Toegepaste Creativiteit / Creatief Vermogen’ in het onderwijs. Waarom, Wie, Wat, Waar, Wanneer en vooral Hoe?

We onderzoeken de volgende thema’s binnen PO, VO en MBO / HBO:

  • ‘Creatief & Innovatief denken’, mindset, skillset, toolset en playground.
  • ‘Wetenschap & Verbeelding’: vakoverstijgend, crosscurriculair, ‘Deep learning’.
  • ‘Creativiteit’ als kernvak.
  • Het belang van Waarneming en Visuele geletterdheid, Communicatie en Empathie
  • Collectieve Creativiteit en co-creatie in het onderwijs.

Onze nieuwsgierigheid

… naar jouw ervaringen en wensen m.b.t. bovenstaande thema’s in het onderwijs. We willen hulpvragen en behoeftes inventariseren. Waar loop je tegenaan? Waar ben je enthousiast over of nieuwsgierig naar? Laat het ons weten via de mail. We gaan graag met je in gesprek.


Reacties

“Ik zou heel graag eens één dag in Ilka’s hoofd mee willen reizen!”
Astrid, deelneemster Training“De uitleg over de werking van het brein vond ik heel interessant. Ik heb nu zelf ideeën, hoe ik deze breinkennis op een creatieve manier kan overbrengen in de groep. Voor kinderen is het erg stimulerend om te weten dat ze een kneedbaar brein hebben en hoe ze leren.” 
Karin, deelneemster Training“Eye-opening!” 
Marcel, deelnemer Workshop“Mooi om te zien, hoe snel Ilka van tien deelnemers een hechte groep weet te vormen.” 
Claudia, deelneemster Workshop“Ik weet nu weer dat ik niet als een pipo voor de klas hoeft te staan, om leuk les te geven. Dat was ik echt even kwijt en dat lucht ongelooflijk op!” 
Anna, deelneemster Workshop