workshop

Design Fiction

Innovatief & Creatief denken

Wat als … we onze toekomst zelf kunnen ontwerpen?
Design fiction is een manier om een mogelijke toekomst met elkaar te bedenken en vorm te geven. In deze workshop werken we op een luchtige en laagdrempelige manier aan een innovatief ontwerp. Na een korte introductie over het begrip ‘Innovatie’, wakkeren we onze verbeeldingskracht en ons innovatieve denkvermogen aan.

Als je nooit nadenkt over je gewenste toekomst, zul je altijd overgeleverd zijn aan hen die dat wel doen.


We kunnen onze toekomst niet voorspellen, maar we kunnen hem wel verbeelden en creëren. We doorlopen het creatieve proces en de basisvaardigheden van Praktisch Onderzoek. Vervolgens gaan we ‘hands-on’ aan de slag met een innovatieve uitdaging. We maken gebruik van curieuze objecten en gaan experimenteren, speculatief ontwerpen, prototypen en visualiseren.

Voor wie is deze workshop?

Voor onderwijsprofessionals in PO (midden- en bovenbouw), VO, MBO en HBO. Er is ruimte voor een eigen onderzoeksvraag, passend bij de ontwikkelingsfase van de groep.

Nieuwsgierig geworden?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. Deze workshop wordt in de loop van 2019-2020 ingepland. Als je de workshop(s) aanvinkt, sturen we je een persoonlijk bericht als de datum hiervan bekend is.

Aanbod op maat

Onze workshops en de training zijn ook landelijk en als team te volgen. Heb je hierover vragen, of wil je overleggen? Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak.