Training

Creatief Denken in het onderwijs

Hoe kunnen we ons aangeboren creatieve potentieel, onze nieuwsgierigheid en leermotivatie prikkelen en ontwikkelen?

kind hersenen

Voor wie is deze training?

Deze training is ontwikkeld voor onderwijsprofessionals in PO, VO, MBO en HBO. Voor leraren, Intern Begeleiders, leesconsulenten en coaches. Voor moedige professionals die hun eigen Creatieve denkvermogen willen ontwikkelen en deze Creatieve mindset ook willen stimuleren bij hun team of leerlingen.

Toegepaste Creativiteit

Het woord ‘Creativiteit’ is afgeleid van het latijnse werkwoord ‘Creare’ en betekent ‘Scheppen’. Meestal denken we bij dit begrip aan artistieke uitingen, aan het scheppen van kunst. Voorbehouden aan kunstenaars, ontwerpers of artiesten. Sketch out Loud legt de nadruk op onze toegepaste Creativiteit. Creatief denken als basis, in combinatie met Innovatief en Visueel denken, Ontwerpend en Probleemoplossend denken. Hierbij komen Wetenschap, Verbeelding, Innovatie, Design, Communicatie en Creativiteit samen.

Denken in mogelijkheden en kansen

Creatief Denken is anders denken, flexibel denken. Denken in mogelijkheden en kansen. Leren omgaan met snelle veranderingen om ons heen. Dat vraagt om een open en optimistische mindset. Onmisbaar voor onze toekomst en het 21ste eeuwse onderwijs.

Creatief denken en leren

In deze training kijken we hoe deze Creatieve mindset en vaardigheden in het onderwijs gestimuleerd en ontwikkeld kunnen worden. Welke plek krijgt het bij jou op school in het curiculum? Wat is de link met Onderzoekend en Ontwerpend Leren? Hoe implementeer je Creatief denken in de bestaande onderwijsvakken? Hoe verrijk je met Toegepaste Creativiteit de zaakvakken én de kernvakken, zoals Taal en Rekenen?

Wat levert het je op?

  • ontwikkeling van jouw eigen Creatieve Mindset.
  • ervaring hoe je nieuwsgierigheid, leermotivatie en een onderzoekende houding bij anderen prikkelt.
  • ontwikkeling van aandacht- en waarnemingsvaardigheden.
  • basiskennis over de werking van het brein.
  • praktische tools om Creatieve denkvaardigheden en werkvormen in te zetten in de lespraktijk.
  • inzicht hoe je een rijke, stimulerende en betekenisvolle leeromgeving creëert.
  • zelfvertrouwen en plezier in Creatief leren en coachen.

Lees hier meer over het programma van de training.

Waar en wanneer?

De training vindt plaats in Tilburg, in de studio van Sketch out Loud.
We starten in september weer met een open inschrijving. De definitieve data worden in juni bekend gemaakt. Je kunt je al voorinschrijven via onderstaand formulier.

Training op maat

De workshop kan ook op maat ontwikkeld worden, voor (een deel van) het team. Heb je hierover vragen, of wil je overleggen? Wij denken en puzzelen graag mee om ons aanbod passend te maken.

Voorinschrijving

Stuur ons jouw gegevens via onderstaand formulier. We zetten je op de lijst en houden je op de hoogte wanneer definitieve inschrijving mogelijk is. De groepsgrootte is 6 tot 10 personen.