Workshops

Workshops

In onze workshops staat het creatieve proces en de ontwikkeling van Creatieve denkvaardigheden centraal. Nieuwsgierigheid prikkelen, scherper waarnemen, onderzoeken en ontdekken. Voor onderwijsprofessionals die hun eigen Creatieve mindset en vaardigheden willen ontwikkelen en concrete handvatten willen om dit ook bij anderen te stimuleren. De workshops hebben als doel, het leren in het onderwijs betekenisvoller te maken en beter aan te laten sluiten bij de verschillende leerstrategiën.


Begrijpend leren

Hands-on leren met objecten

Hoe prikkel en ontwikkel je met alledaagse objecten jouw eigen creatieve mindset en die van je leerlingen? In twee dagdelen leer je hands-on hoe je een rijke, betekenisvolle leeromgeving creëert.

Lees meer over Begrijpend leren »

Design Fiction

Innovatief & Creatief denken

Wat als … we onze toekomst zelf kunnen ontwerpen? Design fiction is een manier om een mogelijke toekomst te bedenken en vorm te geven. In deze workshop werken we op een toegankelijke manier samen aan een innovatief ontwerp.

Lees meer »

AHA! waarnemen

Onderzoekend en ontdekkend waarnemen

In deze workshop leer je de principes van het AHA!-waarnemen. Aandachtig – Helder – Anders Waarnemen. Deze visuele denkstrategie draagt bij aan de ontwikkeling van visuele geletterdheid, taal- en luistervaardigheid en Onderzoekend / Ontdekkend waarnemen. AHA!

Lees meer »

Klasse-TekenTaal

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Hoe ontwikkel je samen met je groep een eigen TekenTaal? In twee dagdelen onderzoeken we de Klasse-TekenTaal als leermiddel. Je krijgt praktische Teken-Tips & Tricks om informatie en leerstof helder te visualiseren.

Meer over de workshop Klasse-TekenTaal »

Modellen & Metaforen

Abstracte informatie in beeld

In deze workshop leer je hoe je met leerlingen ‘data’ verzamelt en abstracte informatie helder omzet naar modellen en metaforen. Je krijgt praktische handvatten en leert hoe je met deze concepten de leerstof verrijkt.

Ga naar de Workshop »