Workshops

Workshops

In al onze workshops staat het creatieve proces en de ontwikkeling van Visuele en Creatieve denkvaardigheden centraal. Nieuwsgierigheid prikkelen, scherper waarnemen, onderzoeken en ontdekken. Voor onderwijsprofessionals die hun eigen Visuele en Creatieve mindset en vaardigheden willen ontwikkelen. Daarnaast krijg je concrete handvatten om dit ook bij anderen te stimuleren en het leren écht betekenisvol te maken.


AHA! waarnemen

Onderzoekend en ontdekkend waarnemen

In deze workshop leer je de principes van het AHA!-waarnemen. Aandachtig – Helder – Anders Waarnemen. Deze visuele denkstrategie draagt bij aan de ontwikkeling van visuele geletterdheid, taal- en luistervaardigheid en Onderzoekend / Ontdekkend waarnemen. AHA!

Lees meer »

Design Fiction

Innovatief & Creatief denken

Wat als … we onze toekomst zelf kunnen ontwerpen? Design fiction is een manier om een mogelijke toekomst te bedenken en vorm te geven. In deze workshop werken we op een toegankelijke manier samen aan een innovatief ontwerp.

Lees meer »

Klasse-TekenTaal

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Hoe ontwikkel je samen met je groep een eigen TekenTaal? In twee dagdelen onderzoeken we de Klasse-TekenTaal als leermiddel. Je krijgt praktische Teken-Tips & Tricks om informatie en leerstof helder te visualiseren.

Meer over de workshop Klasse-TekenTaal »