Workshops

Workshops

In al onze workshops staat het creatieve proces en de ontwikkeling van Creatieve denkvaardigheden centraal. De workshops zijn praktisch ingericht, met als doel het leren betekenisvoller te maken en beter aan te laten sluiten bij de verschillende leerstrategiën. Je kunt zo op een laagdrempelige manier kennismaken met Sketch out Loud. Als voorbereiding op de meerdaagse Training of juist als verdieping van een bepaald onderwerp, ná de training. Voor moedige professionals die hun eigen Creatieve mindset en skillset willen ontwikkelen en praktische tools willen leren om dit ook bij anderen te stimuleren.


Begrijpend leren

Hands-on leren met objecten

Hoe prikkel en ontwikkel je met alledaagse objecten jouw eigen creatieve mindset en die van je leerlingen? In twee dagdelen leer je hands-on hoe je een rijke, betekenisvolle leeromgeving creëert.

Lees meer over Begrijpend leren »

Design Fiction

Innovatief & Creatief denken

Wat als … we onze toekomst zelf kunnen ontwerpen? Design fiction is een manier om een mogelijke toekomst te bedenken en vorm te geven. In deze workshop gaan we hier op een luchtige en laagdrempelige manier op in.

Lees meer »

Klasse-TekenTaal

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Hoe ontwikkel je samen met je groep een eigen TekenTaal? In twee dagdelen onderzoeken we de Klasse-TekenTaal als leermiddel. Je krijgt praktische Teken-Tips & Tricks om informatie en leerstof helder te visualiseren.

Meer over de workshop Klasse-TekenTaal »

Van ruwe Data naar Kennis

Visualisatie van abstracte informatie

In deze workshop leer je, hoe je ruwe data verzamelt, verwerkt en helder visualiseert. Je krijgt praktische handvatten, hoe je met datavisualisatie en infographics de leerstof verrijkt.

Ga naar de Workshop »