workshop

Klasse-TekenTaal

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

We worden in ons dagelijks leven overspoeld door visuele communicatie. Picto’s, logo’s, infographics, animaties etc. Ons brein is visueel ingesteld en verwerkt deze beelden razendsnel. Tijdens twee bijeenkomsten leer je de basis van Visueel Denken en de Klasse-TekenTaal. Je krijgt praktische Teken-Tips & Tricks om informatie tot de essentie te brengen en helder te communiceren, in woord en beeld.

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden ….

In deze workshop werk je aan de ontwikkeling van je eigen visuele vaardigheden, waaronder scherp waarnemen, abstraheren en verbeelden. Na de eerste bijeenkomst ga je met een concrete les aan de slag. Je stemt af op het leerniveau van jouw eigen groep.

Klasse-TekenTaal als leermiddel

Tijdens de tweede middag wisselen we onze ervaringen uit en maken optimaal gebruik van onze collectieve creativiteit. We onderzoeken de Klasse TekenTaal als leermiddel. Hoe ontwikkel je samen met de groep een eigen beeldtaal? Hoe visualiseer je bepaalde informatie en leerstof in woord en beeld? Door dit op een speelse manier samen te ontwikkelen, wordt complexe leerstof verhelderd, beter begrepen, opgeslagen en onthouden.

Voor wie is deze workshop?

De workshop is speciaal ontwikkeld voor onderwijsprofessionals in PO en VO. Voor leraren, intern begeleiders, leesconsulenten en coaches, die hun visuele denkvermogen samen met hun leerlingen willen ontwikkelen.

Wat levert het je op?

  • ontwikkeling van jouw eigen Visuele denkvermogen.
  • concrete handvatten om de Klasse-TekenTaal samen te ontwikkelen.
  • inspiratie om dit vakoverstijgend in te zetten in je eigen praktijk.
  • basiskennis visuele communicatie
  • basiskennis breinwerking en dualcoding

De Klasse-TekenTaal raakt aan verschillende leerdoelen en competenties:
Kerndoelen PO: 54 – 55 – 56 | VO: 48+49 – 50 – 51+52

Nieuwsgierig geworden?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. Deze workshop wordt in de loop van 2021-2022 ingepland. Als je de workshop(s) aanvinkt, sturen we je een persoonlijk bericht als de datum hiervan bekend is.

Workshop op maat

De workshop kan ook als teamsessie aangevraagd worden, of in de vorm van een gastles op school. Heb je hierover vragen, of wil je overleggen? Neem contact met ons op. Wij denken en puzzelen graag mee, om ons aanbod passend te maken.